X 

Rusia: Ce este SISTEMUL NUCLEAR A-135?

10 dec. 2014,, 04:00   Război în Ucraina
3386 0

Foto: eurasian-defence.ru

Rusia a anuntat deja ca lucreaza la un nou sistem de aparare aeriana, unul capabil sa egalizeze, daca nu sa depaseasca, performantele scutului american. Aceasta ampla operatiune de modernizare va viza inclusiv elementul secret al dispozitivului rus antiracheta: sistemul nuclear A-135, care protejeaza Moscova.

Ce este acest sistem A-135? Misiunea de interceptare a proiectilelor nucleare inamice a fost rezolvata, in anii 1970, intr-o maniera destul de radicala. Antiracheta este lansata spre perimetrul unde se presupune ca ar intra racheta dusmana, detonand propria incarcatura atomica.

Explozia nucleara astfel creata ar distruge rachetele inamicului, dar, pe de alta parte, ar putea antrena aparitia unui nor radioactiv sau ar putea genera alte incidente neplacute.

Este unul dintre motivele pentru care s-a decis modernizarea sistemului A-135. Potrivit publicatiei Vzgliad, noile adaptari vizeaza cresterea gradului de precizie in doborarea tintelor de catre antirachete. Acest lucru ar putea insemna inlocuirea elementelor de atac cu altele mai putin periculoase, cinetice, spre exemplu. Ceea ce presupune crearea unor noi mijloace de detectare si coordonare a antirachetelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?