X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ambasador: Moldova îşi poate dezvolta economia pînă la nivelul Poloniei

9 dec. 2014,, 17:00   Economie
3648 2
Foto: ipn.md
Moldova are potenţial şi şanse reale de a dezvolta economia naţională pînă la nivelul Poloniei, consideră ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Artur Michalski.

Intervievat de agenția "Infotag", după semnarea de marţi a Acordului de cooperare între AIPA şi CCI privind implementarea proiectului de modernizare a complexului agroindustrial din Moldova din contul creditului polonez de 100 de milioane de euro, el a spus că "creditul este important pentru modernizarea agriculturii moldoveneşti".

"Polonia deja a parcurs această cale. Agricultura noastră este la un alt nivel decît cel anterior. Este destul de competitivă comparativ cu alte ţări europene", a spus Michalski, adăugînd că „pentru a acorda creditul sînt necesare o mulţime de proceduri, însă părţile s-au apropiat deja de etapa finală în acest sens”.

"Polonia speră că ajutorul său va deveni un instrument al modernizării. Sperăm că creditul va ajuta toţi agricultorii, indiferent de locaţie. Cooperarea strînsă cu economia poloneză, companiile poloneze, care au experienţă nouă de activitate în condiţii noi, promiţătoare, va ajuta agricultorii moldoveni să modernizeze ramura", a spus ambasadorul.

Michalski este convins că Moldova poate ajunge la nivelul economic al Poloniei, "însă pentru aceasta este necesar de realizat reforme".

"Trebuie să existe dorinţă şi voinţă politică. Trebuie să lucrăm pentru ca situaţia să se schimbe. Moldova a semnat Acordul de asociere cu UE, ceea ce, cu siguranţă, va ajuta la implementarea multor mecanisme noi", consideră Michalski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?