Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Analist: ”În PLDM sînt unele probleme, dar nu există un conflict”

9 dec. 2014,, 09:00   Politică
4237 0

Foto: trm.md

Experţii şi-au expus viziunea lor, în ceea ce priveşte situaţia din interiorul Partidului Liberal Democrat şi zvonul privind demisia lui Vlad Filat din PLDM.

Desprea aceasta, liderii de opinie au discutat în cadrul emisiunii ”Politica”, de la TV7. Directorul centrului ”Politicon”, Anatol Ţăranu, crede că, informaţia privind demisia, este doar un zvon. El susţine că în interiorul partidului există probleme, dar nu este un conflict. ”Filat are o situaţie complicată. El trebuie să păstreze unitatea partidului. Dacă Filat nu se va ţine de cuvînt, în ceea ce priveşte candidatul partidului Leancă, atunci va fi o dispersare în partid. Supravieţuirea de mai departe a PLDM, este păstrarea unităţii şi conlucrarea celor 2 politicieni Leancă şi Filat”.

Pavel Midrigan, avocat: ”Nu toate funcţiile se pare că, se lasă uşor împărţite. De asta apar anumite probleme. În cazul dat, cred că liberalii vor lăsa toate ministerele, pentru a lupta pentru funcţia de primar al capitalei”.

Expertul constituţionalist, Vitalie Catană, la fel caracterizează toate aceste informaţii apărute în presă, drept un zvon. Cu toate că, au existat unele probleme în interiorul formaţiunii. În cazul dat, Catană crede, că cineva oricum va rămîne de o parte.

Tot în cadrul emisiunii, experţii au vorbit şi despre ultimele percheziţii şi reţinerea activiştilor partidului ”Patria”. În opinia lui Pavel Midrigan, ceea ce se întîmplă ”este o samovolnicie. Deoarece, pînă acum nu a fost scos din cursa electorală, nici un candidat. Totodată, faptele prezentate de poliţie nu au o bază juridică. Iar prin aceasta se doreşte intimidarea reprezentanţilor partidului şi dispariţia formaţiunii”.

De cealaltă parte, analistul Anatol Ţăranu susţine că, liderul partidului ”Patria”, vorbea despre lucruri, pentru care trebuie să răspundă. Este o lecţie pentru toţi ceilalţi. Chiar credeaţi că Usatîi putea face un stat de drept? S-a întrebat la final Ţăranu.

Vorbind despre viitorul politic al Moldovei, experţii au căzut de acord că, coaliţia va fi una de dreapta. Iar negocierile vor fi destul de dificile. În timp ce unii, au menţionat, că cel mai probabil funcţia de prim-ministru va fi preluată de PD, alţii s-au arătat convinşi, că anume PLDM va deţine funcţia de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?