Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Curtea Constituţională a amînat examinarea recursului liberalilor

8 dec. 2014,, 13:45   Politică
4907 3
Foto: justicejournal.md
Curtea Constituţională (CC) a amînat examinarea solicitării Partidului Liberal privind articolul 11 al Legii Supreme privind statutul de neutralitate şi dislocare pe teritoriul ţării a forţelor armate străine.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la CC, decizia a fost luată la solicitarea preşedintelui Nicolae Timofti.

"Dînd curs demersului preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, din 5 decembrie 2014, precum şi avînd în vedere necesitatea concentrării eforturilor pentru examinarea prioritară a Adresării Comisiei Electorale Centrale privind validarea rezultatelor alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014, plenul CCM a decis amînarea şedinţei din 8 decembrie curent de examinare a sesizării pentru interpretarea articolului 11 din Constituţie", se menţionează în comunicat.

Partidul Liberal solicitase să fie dată o concluzie legalităţii dislocării forţelor armate străine pe teritoriul Republicii Moldova, avînd în vedere că articolul 11 din Constituţie prevede neutralitate permanentă a statului şi nu admite dislocarea pe teritoriul său a trupelor străine.

Moldova de repetate ori a insistat asupra retragerii trupelor şi armamentului rus în conformitate cu obligaţiunile Moscovei faţă de OSCE. Însă Federația Rusă refuză să-şi îndeplinească obligaţiunile motivînd că partea transnistreană se opune. Iar Tiraspolul consideră imposibilă retragerea trupelor şi armamentului Federației Ruse pînă la reglementarea politică a conflictului cu Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?