X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Profitul net al Mobiasbanca – Groupe Societe Generale a crescut cu 40 la sută

6 dec. 2014,, 12:00   Economie
3796 0
Foto: mobiasbanca.md
În primele 9 luni ale anului 2014, Groupe Societe Generale și-a continuat strategia de transformare și adaptare la noul mediu bancar, înregistrând rezultate remarcabile, relatează NOI.md, citînd comunicatul difuzat de bancă.

Datorită eforturilor depuse pentru a controla costurile operaționale și costul net al riscurilor, venitul net al grupului în primele 9 luni ale anului 2014 a constituit 2,181 milioane EUR, cu 4,2% mai mult decît în aceeași perioadă a anului precedent.

Activitatea comercială rămîne în creștere în rețelele retail banking, cu o sporire semnificativă a depozitelor în toate rețelele, pe fundalul unei cereri încă reduse pe piața creditară din Europa și cu o dezvoltare rapidă a activităților bancare pe continentul african.

Mobiasbancă – Groupe Societe Generale, ca parte a grupului financiar internațional, este în concordanță cu strategia și ambițiile acestuia. Banca a înregistrat o creștere a portofoliilor de credite și depozite cu 25,4% și 34,3%, respectiv, pe parcursul ultimelor 12 luni. Astfel, Mobiasbancă a depășit ritmul de creștere al sistemului bancar din Republica Moldova la aceste capitole, reușind să păstreze, totodată, una dintre cele mai mici cote ale creditelor neperformante din sistemul bancar. Profitul net al băncii a constituit 87,9 milioane MDL în primele 10 luni din 2014, cu 37% mai mult decît în aceeași perioadă a anului precedent. Mobiasbancă rămîne în continuare prima și singura bancă din Moldova care deține certificatul ISO 9001:2008 în domeniul calității, urmînd angajamentul de a le oferi clienților săi produse și servicii de calitate și de a spori gradul de satisfacție al acestora.

Mobiasbancă este o bancă comercială universală, care deservește peste 106.000 de clienţi activi în sectorul corporativ, IMM-urilor și de retail prin intermediul unei rețele de 58 de filiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?