X 

Numărul căsătoriilor înregistrate de moldoveni în străinătate a crescut

6 dec. 2014,, 10:30   Societate
2928 1
Foto: viza.md
În 2013 au fost transcrise aproape 3000 de acte de căsătorie înregistrate de moldoveni în străinătate. În 9 luni ale anului 2014, numărul actelor transcrise a depăşit cifra de 3000. Despre aceasta a declarat pentru portalul Viza.md, directorul-adjunct al Serviciului Stare Civilă, Alexandra Bacioi.

Actele de stare civilă (certificat de căsătorie, certificat de naștere, certificat de deces, certificat de divorț etc.) eliberate de autoritățile străine urmează a fi transcrise în termen de 6 luni. Această procedură poate fi efectuată în Republica Moldova (la oficiile teritoriale de stare civilă) sau la ambasadele și oficiile consulare ale Republicii Moldova în străinătate.

În Republica Moldova toate actele de stare civilă se eliberează gratuit în termen de 30 de zile. Se achită doar taxa de stat (10 lei) care este obligatorie. Transcrierea actului de stare civilă la ambasadă sau consulatul Republicii Moldova va costa 20 de euro + taxa aferentă care diferă de la o misiune la alta.

Cu titlu aparte, doamna Bacioi a menționat că certificatele și extrasele de stare civilă moldovenești nu au un termen de valabilitate, fiind valabile pînă la momentul intervenirii cărorva modificări. Numai pentru certificatele de capacitate matrimonială este prevăzut un termen de valabilitate de 6 luni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?