X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Mesajul lui Vladimir Putin către Adunarea Federală – aşteptările experţilor

3 dec. 2014,, 20:00   Externe
2538 1
Foto: zf.ro
Joi, 4 decembrie, la 12:00, ora Moscovei, preşedintele rus, Vladimir Putin, se va adresa Adunării Federale a Rusiei. Şeful statului va vorbi despre viziunea sa asupra direcţiilor strategice de dezvoltare a Rusiei în perspectivă apropiată.

Acest mesaj al preşedintelui va fi al 21-lea din istoria Rusiei contemporane. De această dată, mesajul este aşteptat cu mare nerăbdare, deoarece s-au produs schimbări majore în relaţiile internaţionale, s-a schimbat situaţia economică.

În pofida faptului că mesajul preşedintelui este îndreptat, în primul rând, către auditoriul intern, el prezintă mare interes pentru mass-media, politicienii şi experţii de peste hotare. Deputatul Aleksandr Babakov consideră că preşedintele trebuie să se folosească de acest lucru.

„În momentul de faţă, Occidentul a declanşat un război informaţional împotriva Rusiei. Media occidentală foloseşte pentru discreditarea ţării noastre informaţii false despre evenimentele din Ucraina şi din jurul ei. De aceea este important ca încă o dată să se explice public poziţia Rusiei şi motivele acţiunilor ei”.

Tendinţele obiective din economia mondială şi schimbările socio-economice din interiorul Rusiei dictează necesitatea schimbărilor. Evgheni Tarlo, membru al Comisiei pentru Politica Economică din Consiliul Federaţiei, ar vrea să audă părerea preşedintelui în acest sens.

„Eu aştept o declaraţie fermă din partea preşedintelui în legătură cu schimbarea politicii economice greşite pe care o ducem din anul 1991. Noi trebuie să dezvoltăm producţia autohtonă şi sunt convins că preşedintele va vorbi despre acest lucru. Trebuie să diversificăm pieţele de desfacere pentru producţia noastră. Nu doar să ne bazăm pe vânzarea de resurse energetice în Europa care ne şantajează. Noi trebuie să vindem resurse energetice, maşini, produse agricole şi în multe alte ţări. Noi putem avea schimburi comerciale cu întreaga lume şi nu trebuie să ne bazăm doar pe cei care încearcă să ne priveze de suveranitate şi de dreptul la vot”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?