Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CEC: Defecţiunile Registrului electronic al alegătorilor nu au influenţat rezultatele alegerilor

3 dec. 2014,, 15:30   Politică
3458 6
Foto: cec.md
Comisia Electorală Centrală consideră că defecţiunile din activitatea Registrului Electronic al Alegătorilor nu au influenţat rezultatele alegerilor parlamentare din Moldova, care au avut loc pe 30 noiembrie.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al CEC, "după căderea sistemului, tehnicienii au identificat cauzele şi conexiunea a fost restabilită".

"Anterior sistemul a fost testat atît la capacitate, cît şi la securitate, cu antrenarea aceloraşi operatori. În pofida situaţiei create, pentru a nu periclita procesul electoral, operatorii au prelucrat informaţia în regim manual", au menţionat reprezentanţii CEC.

În opinia specialiştilor CEC, "această cădere a fost generată de încărcătura excesivă a sistemului cu sarcini necunoscute la moment, altele decît cele specifice funcţiei de bază".

"Comisia dă asigurări că situaţia creată nu a afectat desfăşurarea procesului electoral. Dreptul cetăţenilor la vot a fost asigurat conform tuturor normelor. Căderea sistemuluinu a afectat nici calcularea voturilor şi rezultatele alegerilor", remarcă reprezentanţii CEC.

Pe 30 noiembrie la unele secţii de vot a căzut sistemul registrului electronic al alegătorilor, care introducea datele despre votarea cetăţenilor la intrarea în secţia de vot. Preşedintele CEC, Iurie Ciocan, a relatat că, în legătură cu acest fapt,pînă la restabilirea sistemului, operatorii introduceau datele cetăţenilor în regim manual.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?