X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

NATO va coopera cu noile autorităţi ale Republicii Moldova

2 dec. 2014,, 15:00   Politică
3965 5
Foto: ria.ru
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a felicitat Republica Moldova pentru alegerile parlamentare desfăşurate în conformitate cu standardele europene.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la un comunicat al NATO, Jens Stoltenberg afirmă că "cetăţenii Republicii Moldova şi-au făcut alegerea şi toată lumea trebuie să o respecte".

"Republica Moldova este un partener valoros al Alianţei, inclusiv pentru contribuţia ei la misiunea de menţinere a păcii în Kosovo. Vom continua cooperarea noastră cu Republica Moldova în cadrul Planului individual de acţiuni al parteneriatului (IPAP), şi sîntem deschişi să cooperăm cu noile autorităţi în vederea participării la noi iniţiative de parteneriat lansate la Summitul din Wales în luna septembrie", se spune în comunicat.

În cadrul campaniei electorale pentru alegerile din 30 noiembrie, Partidul Liberal a promovat intens ideea aderării Republicii Moldova la NATO. Liberalii, care au acumulat în cadrul scrutinului de duminică 9,5% din voturi, sînt dispuşi să facă o coaliţie cu partidele de dreapta, doar dacă acestea vor promova aderarea Republicii Moldova la NATO. Pe de altă parte, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că formaţiunea pe care o conduce nu este dispusă să discute subiectul privind renunţarea la statutul de neutralitate al Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?