Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Ghimpu: E timpul ca PL, PD și PLDM să formeze o nouă alianță

1 dec. 2014,, 16:15   Politică
7600 18
Foto: newsmaker.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că formațiunea sa va forma o coaliție cu Partidul Democrat și cu Partidul Liberal Democrat după aceste alegeri. Politicianul a precizat, în cadrul unui briefing pe marginea rezultatelor scrutinului, că Republica Moldova nu are altă cale de dezvoltare decît cea europeană, notează NOI.md.

„Rezultatul a permis ca din nou cele trei partide – PL, PD și PLDM – să se așeze la masă și din nou să formeze alianța pentru integrare europeană. Republica Moldova nu poate să meargă în direcția în care au chemat unele partide. Fericirea nu a venit niciodată din direcția pe care au votat-o o parte dintre cetățeni. Sînt convins că de data aceasta, cei în care dumneavoastră ați pierdut încrederea au tras concluziile și împreună vom face totul ca să creăm un viitor. Mulțumesc foarte mult pentru lecția pe care ne-ați dat-o, pentru patriotism, încredere pentru demnitate și viitorul european al copiilor noștri”, a spus Mihai Ghimpu.

Președintele PL a admis că în programele electorale ale foștilor parteneri de coaliție există diferențe majore, dar a menționat că acestea pot fi depășite pentru binele țării.

„Da, avem trei programe, sîntem trei, sîntem diferiți, fiecare cu alegătorii săi, însă Republica Moldova este una, iar cetățenii merită bunăstare și pace. Avem experiența AIE-1 și AIE-2, încă multe reforme au rămas pe hîrtîe. Noi, liberalii, nu venim cu condiții, PL nu s-a gîndit la mandate, funcții sau ministere”, a precizat Ghimpu.

Astăzi și Vlad Filat a anunțat că PLDM este dispus să coalizeze cu PD și PL. La rîndul său, liderul democraților, Marian Lupu, a confirmat că formațiunea sa va face alianță cu partidele proeuropene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?