Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

PDM nu intenţionează să discute anularea statutului de neutralitate permanentă a Moldovei

1 dec. 2014,, 16:05   Politică
7028 2
Foto: gagauzinfo.m
Partidul Democrat (PDM) refuză să examineze anularea statutului de neutralitate permanentă a Moldovei, propusă de Partidul Liberal (PL). Astfel a relatat luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele PDM, Marian Lupu.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus că "PDM are patru propuneri, printre care suveranitatea şi independenţa ţării, consolidarea statutului de neutralitate, inadmisibilitatea împărţirii societăţii în baza apartenenţei etnice şi consolidarea relaţiilor cu partenerii, indiferent de procesul de integrare europeană".

"Avem nevoie de sprijinul populaţiei pentru realizarea acestor sarcini. Trebuie să urmăm exemplul ţărilor europene, modelul lor de dezvoltare a naţiunii. Trebuie să respectăm drepturile tuturor cetăţenilor, deoarece cu toţii sîntem moldoveni", a menţionat Lupu, adăugînd că "negocierile cu potenţialii colegi din majoritatea de guvernare vor fi dificile".

"Indiferent de promisiunile electorale enunţate de diferiţi concurenţi, trebuie respectate rezultatele alegerilor. Negocierile politice sînt un proces important, care necesită înţelepciune şi flexibilitate. Am demonstrat că avem aceste calităţi şi aceasta trebuie să o demonstreze şi restul", a spus liderul PDM.

El s-a arătat satisfăcut de rezultatele atinse de partid la alegeri, menţionînd că a înregistrat o creştere de 25% faţă de alegerile din 2010.

Principala deviză a Partidului Liberal, cu care democraţii au format Alianţa pentru Integrare Europeană în 2009-2010, este "Împreună cu PL în familia NATO şi UE". Liberalii consideră că renunţarea la neutralitate este unica posibilitate de a evita presiunea din partea Rusiei. Ei vor crea o majoritate doar cu formaţiunile care împărtăşesc opinia referitoare la necesitatea de aderare la NATO.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?