X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Declarațiile PLR după închiderea secțiilor de vot

1 dec. 2014,, 01:00   Politică
9054 1
Foto: tribuna.md
Președintele PLR, Ion Hadîrcă, a ținut să le mulțumească tuturor celor care au ieșit astăzi la vot, pentru maturitatea politică de care a dat dovadă participînd și garantînd cu peste 55% valabilitatea alegerilor, notează UNIMEDIA.

„În ansamblu am avut o campanile corectă, mobilizatoare și onestă, cu mijloace modeste, dar cu oameni de calitate. S-a văzut cu ochiul liber că forțele erau prea inegale, dar acesta e un capitol la care vom reveni. Da, am înfruntat piedici serioase pe care, de altfel, nu le-am meritat, dar am trecut peste toate cu capul sus și am ieșit mai mature și mai căliți din bătălie.

Este o adevărată presiune pe imaginea Republicii Moldova semnalată și de europeni și doar debarasîndu-ne de ea vom deveni cu adevărat europeni. Despre deficiențele actualei campanii vom vorbi mai tîrziu după o analiză și sinteză riguroasă a tuturor abaterilor înregistrate. Pentru început vom constata doar marile discrepanțe dintre posibilitățile și prezențele mediatice ale actorilor politici incluși în listă”, a declarat Hadîrcă.

Potrivit sursei, o umbră mare asupra gestionării corecte în ziua alegerilor o aruncă blocarea registrului elecrtonic.

„Cei cu controlul presei, televiziunilor subordonate și resurselor administrative abuzate în exces și-au ieșit cu totul din pepeni, exagerînd și încălcînd grav orice norme deontologice și regulamentele de campanie. Noi am contestat la CEC această lacună serioasă . Aceasta a provocat utilizarea listelor neautorizate, scrise de mînă, în care erau introduse datele cu caracter personal ceea ce constituie o gravă încălcare a legii”, a conchis sursa.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?