Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cum a reacţionat Renato Usatîi când a auzit că Partidul "Patria" a fost exclus din cursa electorală

27 noi. 2014,, 20:00   Politică
3067 1
Foto: allmoldova.com
Partidul "Patria" a fost exclus din cursa electorală după ce Inspectoratul General al Poliţiei a informat Comisia Electorală Centrală că formaţiunea a cheltuit în campanie peste 8 milioane de lei obţinute din străinătate. Acest lucru este interzis de legislaţia electorală.

Din această sumă au fost cumpărate 11 automobile, carburanţi, dar şi mai multe telefoane mobile. În sesizare se mai menţionează că partidul a primit bani şi de la o companie off-shore.

Informaţia este negată de capul de listă al Partidului "Patria", Renato Usatîi, care spune că bunurile au fost cumpărate înainte de campania electorală.

"Azi am participat la acest circ. O să fie același rezultat și la Curtea Supremă de Justiție. Oricum, deja am intrat cel puțin în istoria Republicii Moldova cel puțin avem o garanție că la alegerile următoare putem deja să obținem majoritatea", a afirmat Renato Usatîi.

Reprezentanţii CEC spun că au acţionat conform legii. În cazul în care Curtea Supremă de Justiţie va menţine hotărârea Curţii de Apel, pe toate buletinele de vot, în dreptul Partidului "Patria", va fi aplicată ştampila "Retras". "Am văzut patru dosare voluminoase și cu probe foarte concludente. Materialele de investigație am ajuns la concluzia că trebuie transmise în instanța de judecată. Nu avem competențe jurisdicționale, tocmai din aceste considerente le-am transmis magistraților să dea apreciere ei acestor probe", a menţionat Andrei Volentir, secretar sl Comisiei Electorale Centrale.

Pe toată durata şedinţei Curţii de Apel, mai mulţi poliţişti de la Brigada cu destinaţie specială "Fulger" au asigurat paza instituţiei. Partidul "Patria" a fost înregistrat în cursa electorală în 13 octombrie. Ultimul raport financiar arată cheltuieli de peste şase milioane de lei în campania electorală, bani donaţi de 15 persoane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?