Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Parlamentele Suediei şi Ungariei au ratificat Acordul de asociere RM-UE

27 noi. 2014,, 13:00   Politică
4362 0
Foto: kp.md
Numărul ţărilor UE care au ratificat Acordul de asociere Republica Moldova –Uniunea Europeană a crescut pînă la nouă.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la presa străină, ieri documentul a fost ratificat de Rikstagul Suediei, precum şi acordurile similare cu Georgia şi Ucraina.

Documentele au scopul de a acorda ajutor în asigurarea "administrării eficiente a societăţii, restabilirea economică şi creşterea economiei", se menționează în comunicatul de presă al legislativului Suediei.

Deputaţii sînt convinşi că acordurile urmează să fortifice cooperarea politică şi economică între UE, membrii comunităţii şi Georgia, Moldova, Ucraina, precum şi să creeze o zonă de comerţ liber cu ei. Aceste ţări "vor primi ajutor pentru a-şi ajusta legile la normele şi standardele UE".

În opinia comitetului de politică externă a Rikstagului, documentele sînt "un important semnal politic în semnificaţia democraţiei şi dezvoltării stabile" în Georgia, Moldova şi Ucraina.

Ungaria, de asemenea, a ratificat miercuri aceste acorduri. "Ratificarea va intra în vigoare săptămîna viitoare, cînd preşedintele Ungariei va semna decretul corespunzător", se vorbeşte în comunicatul ţării date.

Acordul de asociere RM-UE a fost semnat pe 27 iunie 2014 la Bruxelles. Parlamentul Moldovei l-a ratificat pe 2 iulie. Acordul urmează să fie ratificat de parlamentele tuturor celor 28 de ţări UE. Documentul deja a fost ratificat de Parlamentul European, precum şi de legislativele României, Bulgariei, Letoniei, Estoniei, Lituaniei, Maltei şi Slovaciei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?