Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Expert: Guvernul ar putea crea un precedent foarte periculos

26 noi. 2014,, 18:50   Politică
7250 21
Foto: ru1.md
Orice părere am avea despre activitatea lui Renato Usatîi, dar dacă autorităţile moldoveneşti vor merge pînă la capăt şi într-adevăr vor adopta decizia privind excluderea Partidului „Patria” din cursa electorală în ultimele zile înainte de alegeri, acest fapt va crea un precedent foarte periculos, a menţionat în cadrul unui interviu acordat NOI.md unul dintre experţi.

Mai întîi de toate, încercînd o dată, partidele de guvernamînt vor utiliza acest instrument şi ulterior pentru menţinerea puterii. Acest fapt nu doar submină temelia democratică a statului moldovenesc, ci poate duce la formarea unei dictaturi – dictaturii europene, oricît de paradoxal ar părea.

Dar cel mai periculos, consideră expertul, este faptul că tentativa autorităţilor de a elimina din cursa electorală un concurent care se bucură de o popularitate mare în rîndurile populaţiei ar putea provoca un efect de bumerang. Societatea va trece de partea politicianului, care, în opinia ei, a fost ofensat pe nedrept şi atunci orice mişcare nechibzuită a autorităţilor va provoca o revoltă armată spontană. Şi, drept urmare, acest politician, care nu poate accede în parlament pe cale legală, va ajunge la putere în rezultatul unei revolte armate.

Iată ce scriu utilizatorii reţelelor de socializare: „Tocmai am citit informaţia potrivit căreia „Patria” în frunte cu Usatîi a fost eliminată din alegeri. Plănuiam să votez pentru alt partid, dar în această situaţie consider drept o chestiune de conştiinţă să-l susţin pe Renato şi echipa lui. Pînă acum încă mai speram la ceva, dar reiese că la putere este totuşi o juntă. Dacă adepţii lui Usatîi vor ieşi pe Piaţă, voi fi şi eu cu ei. Junta deja a incendiat „Reichstagul moldovenesc” la 7 aprilie. Astăzi aceşti „băieţi bravi”, avînd la dispoziţie toate structurile de forţă, ne sperie că pionerii de la PCRM vor destabiliza situaţia. Nu putem să lăsăm asta baltă, or mîine vor bate la uşa voastră. „Oameni buni, fiţi vigilenţi…”.

Reamintim că Curtea de Apel Chişinău va examina mîine solicitarea Comisiei Electorale Centrale vizavi de partidul lui Renato Usatîi. Informaţia a fost confirmată agenției NOI.md de către surse din cadrul instanţei.

Astăzi CEC a primit de la Inspectoratul General de Poliţie un comunicat potrivit căruia formaţiunea politică a utilizat în cadrul campaniei electorale mijloace financiare din străinătate. În acest context CEC a apelat la Curtea de Apel Chişinău, solicitîndu-i anularea hotărîrii privind înregistrarea partidului „Patria” pentru a participa la campania electorală.

Renato Usatîi a infirmat toate acuzaţiile şi a declarat că ceea ce se întîmplă este o înscenare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?