X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Streleț: Nu vom admite tulburări în timpul și după alegeri

26 noi. 2014,, 09:15   Politică
4356 8
Foto: obzormd.com
„Partidul Liberal Democrat este sigur de victorie la alegerile parlamentare de duminică. Nu avem nevoie ca alegerile să eșueze, să nu fie validate sau cu atît mai mult să fie decretată stare de urgență”, a declarat pentru NOI.md președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț.

Comentînd declarația fostului șef al Serviciului de Informații și Securitate Anatol Plugaru cu privire la intenția coaliției proeuropene de la guvernare de a organiza tulburări în masă și a decreta în cosecință stare de urgență, în cazul unei înfrîngeri evidente la scrutin, Streleț a declarat că este o „aberație”.

„Cursa electorală prin aceasta se și deosebește, prin apariția mai multor experți, analiști politici de toate culorile care își încruntă fruntea și împart în stănga și dreapta pronosticuri. Cine își va aminti de ei după aceasta?! Din aceeași categorie face parte și sperietoarea despre starea de urgență. Noi conștientizăm foarte bine care ar putea fi consecințele oricăror tulburări în situația și așa tensionată din societate. Este suficientă o singură scînteie pentru a incita spiritele. Nu avem nevoie de așa ceva și nu vom admite provocări”, a dat asigurări politicianul.

Anticipînd formatul postelectoral al puterii, deputatul a declarat că liberal-democrații se pronunță pentru păstrarea actualei coaliții.

„Da, împreună cu liberalii lui Mihai Ghimpu, dar cu condiția că el va respecta regulile de joc elaborate în comun”, a precizat liderul fracțiunii PLDM.

În final, Valeriu Streleț i-a îndemnat pe toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de simpatiile politice, să participe la alegeri și să voteze în conformitate cu convingerile lor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?