X 
Criza energetică stiri: 1484
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3379

Afiş pentru 25 noiembrie

25 noi. 2014,, 09:00   Societate
2509 0
Foto: moldovenii.md
Festivaluri

Între 24 noiembrie şi 1 decembrie, în Moldova va avea loc Festivalul internaţional al teatrelor de cameră şi spectacolelor mici „Moldfest.Rampa.Ru”.

La 25 noiembrie, pe scena Teatrului „Pe strada Trandafirilor”, cu începere de la ora 12:00, va avea loc spectacolul „Zakadril” («Закадриль»), după comedia lui V. Gurkin, montat de Teatrul „Lanjeron” („Ланжерон”), Odesa (Ucraina).

La 17:00 va fi prezentat spectacolul pentru adulţi „Tu, eu…” («Ты, я …»), după piesa lui I. Cilaki, interpretat de actorii Teatrului „Baltiiski dom” („Балтийский дом”), Rusia.

La ora 21:00 va avea loc opera în stil rock „Cioara albă” («Белая ворона»), prezentată de actorii Teatrului „Pe strada Trandafirilor” (Moldova).

În perioada 25-27 noiembrie pasagerii Aeroportului Chişinău vor putea participa la degustarea bucatelor italiene în cadrul Zilelor Culturii Italiene.

Concerte

La Sala cu Orgă, cu începere de la ora 18:00, va avea loc un recital, în cadrul căruia vor răsuna capodopere ale muzicii clasice pentru flaut şi pian. În faţa spectatorilor vor evolua Ion Negură şi Olga Iuhno. Preţul biletelor variază între 60 şi 80 de lei.

Cinema

La 25 noiembrie, ora 19:00, cinematograful „Odeon” încheie Zilele Filmului Polonez”. Ultimul film difuzat va fi „Baby blues” (“Bejbi blues”), regia Katarzyna Rosłaniec, în care se povesteşte despre încercările prin care a trecut Natalia, o tinără de 17 ani, care şi-a dorit un copil.

„Patria-Multiplex” propune spre atenţia cinefililor următoarele filme:

- drama istorică „Saga vikingilor”;
- melodrama „Cel mai de preţ cadou” („The best of me”);
- drama „Serena” cu Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper;
- filmul fantastic de aventură “Interstellar: Călătorind prin univers”;
- thrillerul „Înainte să adorm” („Before I go to sleep”) cu Nicole Kidman;
- pelicula „Furia: Eroi anonimi” („Fury”) cu Brad Pitt.

Preţul biletelor variază între 20 şi 100 de lei.

Expoziţii

Începînd cu 22 noiembrie, în incinta Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei este deschisă expoziţia cu cele mai valoroase şi vechi exponate „Comorile trecutului”. Cel mai vechi exponat datează de circa 7 mii de ani î. Hr.

De pe 15 pînă pe 30 noiembrie, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală se desfăşoară expoziţia de fotografie „Dragostea pentru adevăr”.

În perioada 30 octombrie – 30 noiembrie, la Muzeul Naţional de Artă este prezentată expoziţia picturilor din secolele XIX-X „Călătorie în timp”. La expoziţie sînt prezentate 30 de picturi şi 28 de lucrări grafice. Preţul unui bilet pentru elevi, studenţi şi pensionari constituie 2 lei, pentru adulţi – 10 lei.

Între 31 octombrie şi 30 noiembrie, la Galeria de Artă „M-ART” se desfăşoară o expoziţie a pictorului moldovean, preşedintelui Asociaţiei Pictorilor Ruşi, Serghei Sulin. Galeria a fost deschisă pe lîngă Biblioteca Municipală „M. Lomonosov”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав