Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Smartphone-uri și laptopuri pentru polițiștii moldoveni

24 noi. 2014,, 16:15   Societate
3093 1
Foto: ff.md
Un lot de 900 de telefoane smartphone, 100 de tablete, 100 laptopuri și 200 de calculatoare a fost oferit astăzi Ministerului Afacerilor Interne. Echipamentul a fost procurat dintr-un grant în valoare de 1,2 milioane de dolari alocat Republicii Moldova de Guvernul Chinei, informează NOI.md.

Utilajul urmează a fi pus la dispoziția Centrului de Monitorizare şi Control a traficului rutier, precum și a Inspectoratului Național de Patrulare, pentru a spori capacitățile de intervenție a polițiștilor. Ministrul de interne, Dorin Recean, a subliniat că, datorită contribuției Guvernului Chinei, s-a înregistrat o diminuare cu 40 la sută a numărului de accidente rutiere și cu 60 la sută a numărului de vătămări corporale și decese. În opinia lui Recean, dispozitivele noi vor permite diminuarea timpului necesar pentru documentarea accidentelor rutiere de la 1,5 ore la 15 minute.

La rîndul său, ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Tong Mingtao, a precizat că proiectul de automatizare a sistemului de control al traficului rutier a adus rezultate foarte bune.

Din grantul oferit de Guvernul Chinei se preconizează implementarea, în luna februarie, a sistemului de teleconferință, necesară pentru ședințele online și realizarea unei conexiuni cu toate inspectoratele teritoriale de poliție.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?