În Moldova creşte popularitatea turismului intern

În Moldova creşte popularitatea turismului intern
Foto: mold.su
În ianuarie-septembrie 2014, de serviciile turismului intern în Moldova au beneficiat circa 33,2 mii de turişti şi excursioniști sau cu 31,9 la sută mai mult decît în perioada similară a anului trecut, relatează NOI.md.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în același timp, călătoriile cetăţenilor moldoveni în interiorul ţării în scop turistic au fost organizate, în principal, de agenţiile de turism şi operatorii turistici din municipiul Chişinău (50,7 la sută) şi regiunile de dezvoltare Centru (23,1 la sută) şi Sud (20 la sută).

Turismul intern presupune deplasarea cetăţenilor Moldovei în interiorul ţării, în scop turistic.

Experţii corelează creşterea substanţială a numărului de participanţi pe piaţa internă a turismului Moldovei cu modernizarea infrastructurii respective: reparaţia drumurilor, dezvoltarea infrastructurii aferente lor (parcări, campinguri, blocuri sanitare), promovarea informaţiei şi publicităţii despre propriul produs turistic intern de agrement.

În luna aprilie a anului curent Guvernul Moldovei a aprobat Strategia dezvoltării turismului pînă în anul 2020, pentru a cărei realizare se preconizează să se cheltuiască 167,3 milioane de lei. Principalul obiectiv al documentului este impulsionarea activităţii turistice în Moldova prin dezvoltarea turismului intern şi receptor.

Potrivit Strategiei, în Moldova vor fi certificate 40 de itinerare turistice şi elaborate patru noi rute naţionale conectate la rutele turistice europene. În plus, vor fi modernizate 20 de obiecte turistice, amenajate cinci zone de odihnă, construite două complexe sportive şi 50 de popasuri pentru turişti. În afară de aceasta, vor fi pregătite patru spoturi publicitare şi zece ghidurituristice.

Se aşteaptă o sporire anuală a numărului de turişti străini cu 3 la sută şi a turismului intern cu 4 la sută. Se preconizează că veniturile de la activitatea turistică doar în cadrul turismului intern şi a turismului receptor în anii 2014-2020 va constitui circa 1,1 miliarde de lei şi vor depăşi de 6,5 ori cheltuielile legate de implementarea Strategiei.
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load