Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 931

Canada a salutat alegerea europeană a Moldovei

22 noi. 2014,, 14:30   Politică
6937
Foto: tourister.ru
Parlamentul Canadei a adoptat în premieră, cu votul unanim al tuturor fracțiunilor parlamentare, Moțiunea în sprijinul reformelor democratice şi a integrării europene a Moldovei, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Moldovei, în document se menţionează că Parlamentul Canadei reiterează susţinerea suveranităţii, independenţei, integrităţii teritoriale a Moldovei şi inviolabilitatea frontierelor sale, încurajează eforturile republicii de accelerare a progreselor în domeniul reformelor democratice, precum şi sprijină dreptul suveran al ţării noastre de a-și decide parteneriatele fără constrîngeri sau presiuni din afară.

Deputaţii Parlamentului canadian au menţionat că au luat notă de semnarea de către Moldova, la 27 iunie 2014, a Acordului de asociere și a Zonei de liber schimb aprofundat și comprehensiv cu Uniunea Europeană și de ratificarea acordului la 2 iulie 2014. Ei au salutat alegerea Moldovei de a urma calea integrării europene.

La ceremonia de adoptare a Moțiunii, în sala Parlamentului Canadei a fost prezent, în calitate de invitat, viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iulian Groza, aflat în Canada într-o vizită de lucru.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав