Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Afiş pentru 22 noiembrie

22 noi. 2014,, 09:30   Societate
2728 0
Foto: sfm.md
Sport

Supercupa Moldovei la futsal pe terenul Complexului Sportiv „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu. Cupa va fi disputată de JLC şi „Tarus”. Preţul unui bilet – 20 de lei.

La ora 12:00 pe terenurile din Moldova se va desfăşura cel de-al 7-lea tur al Campionatului de baschet femenin. Din program fac parte: ŞS Rîşcani – ASEM (sectorul Rîşcani, şcoala sportivă), CS Femina-USM -CS Politeh – UTM (Chişinău, Complexul sportiv „Edilitate”).

Concerte

La ora 17:00, pe scena Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici” va avea loc un concurs în cinstea interpretei de cîntece populare „Tamara Ciobanu – 100 de ani de la naştere”. În cadrul concursului vor fi interpretate cîntecele din repertoriul Tamarei Ciobanu.

La 20.00, la Coffee Molka vor răsuna melodiile şi versiunile cover ale legendarei trupe „Beatles”, interpretate de formaţia „Alnico”.

Teatru

Pe scena Teatrului „A. P. Cehov”, cu începere de la ora 18:00, va fi prezentat spectacolul „Bărbăţia” („Мужское достоинство”), în regia lui Victor Cazacenco.

Pentru copii

Teatrul „Guguţă” le propune micilor spectatori să vizioneze spectacolul „Ursuleţul Winnie-Pooh”.

La ora 11:00 pe scena Teatrului „Licurici” va avea loc piesa „Cîntecul mierlei”.

Teatrul „Luceafărul” propune spectacolul „Motanul încălţat”, cu începere de la ora 12:00.

Cinema

În cadrul Zilelor Culturii Poloneze la Chişinău, de pe 20 pînă pe 25 noiembrie, cinematograful „Odeon” va prezenta spectatorilor moldoveni capodoperele cinematografului polonez. La 22 noiembrie, cu începere de la ora 19:00, va fi proiectată pelicula „Să vrei să trăieşti” („Chce się żyć”), regia Maciej Pieprzyca, despre un băiat Mateusz, care suferă de paralizie cerebrală. Doar mama şi tatăl copilului, care şi-au propus să nu cedeze niciodată, sînt încrezuţi că într-un corp mutilat, tăcut trăieşte o fiinţă umană adevărată.

„Patria-Multiplex” propune spre atenţia cinefililor difuzarea următoarelor filme:

- a dramei istorice „Saga vikingilor”;
- a melodramei „Cel mai de preţ cadou” („The best of me”);
- a dramei „Serena” cu Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper;
- a filmului fantastic de aventură “Interstellar: Călătorind prin univers”;
- a thrillerului „Înainte să adorm” („Before I go to sleep”) cu Nicole Kidman;
- a peliculei “Furia: Eroi anonimi” („Fury”) cu Brad Pitt.

Amatorii formatului 3D vor avea posibilitatea să vizioneze uimitoarea poveste a transformării unui robot experimental, binevoitor, într-o maşină invincibilă de luptă, în desenul animat „Cei şase super eroi”. Preţul biletelor variază între 20 şi 100 de lei.

Expoziţii

Începînd cu 22 noiembrie în incinta Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei va fi deschisă expoziţia de cele mai valoroase şi vechi exponate „Comorile trecutului”. Cel mai vechi exponat datează de circa 7 mii de ani î. Hr.

De pe 15 pînă pe 30 noiembrie la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală se desfăşoară Expoziţia de fotografie „Dragostea pentru adevăr”.

În perioada 30 octombrie - 30 noiembrie, la Muzeul Naţional de Artă este prezentată expoziţia picturilor din secolele XIX-X „Călătorie în timp”. La expoziţie sînt prezentate 30 de picturi şi 28 de lucrări grafice. Preţul unui bilet pentru elevi, studenţi şi pensionari constituie 2 lei, pentru adulţi – 10 lei.

Între 31 octombrie şi 30 noiembrie, la Galeria de artă „M-ART” se desfăşoară o expoziţie a pictorului moldovean, preşedintelui Asociaţiei pictorilor ruşi, Serghei Sulin. Galeria a fost deschisă pe lîngă Biblioteca municipală „M. Lomonosov”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?