Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Afiş cultural pentru 21 noiembrie

21 noi. 2014,, 08:30   Societate
2348 0
Foto: mold.su
Concerte

la 21:00, la Coffee Molka va avea loc un concert „Muzica Ţării Sovietelor”. Concertul în totalmente va fi interpretat în următoare componenţă: Timur Panteleev – chitara, Igor Somov – Chitara, Alexandr Obîdennic – bas-chitara, Serghei Petrenco – dobă. Preţul unui bilet – 50 de lei.

Teatru

Pe scena Teatrului „A. P. Cehov” la ora 18:00 va avea loc spectacolul „Timpul iubirii şi urii”, în două acte, după piesa lui Joshua Sobol, „Ghetto”, care povesteşte o istorie reală din timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi oamenii din ghetto, care au fondat în lagăr de concentrare un teatru.

Pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, cu începere de la ora 18:30, va avea loc spectacolul „Familia Tot”, după drama lui Istvan Orkeny. Preţul unui bilet variază între 70 şi 150 de lei.

Cinema

În cadrul Zilelor Culturii Poloneze la Chişinău, de pe 20 pînă pe 25 noiembrie, cinematograful „Odeon” va prezenta spectatorilor moldoveni capodoperele cinematografului polonez. La 21 noiembrie, cu începere de la ora 19:00, va fi proiectată pelicula „Păpuşa”(„Papusza”), regia Joanna Kos-Krauze, Krzysztof Krauze, despre o romă cu numele Păpuşa, care a reuşit să supraviețuiască în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi să povestească despre vremurile grele.

„Patria-Multiplex” propune spre atenţia cinefililor difuzarea următoarelor filme:
- a dramei istorice „Saga vikingilor”;
- a melodramei „Cel mai de preţ cadou” („The best of me”);
- a dramei „Serena” cu Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper;
- a filmului fantastic de aventură “Interstellar: Călătorind prin univers”;
- a thrillerului „Înainte să adorm” („Before I go to sleep”) cu Nicole Kidman;
- a peliculei “Furia: Eroi anonimi” („Fury”) cu Brad Pitt.

Amatorii formatului 3D vor avea posibilitatea să vizioneze uimitoarea poveste a transformării unui robot experimental, binevoitor, într-o maşină invincibilă de luptă, în desenul animat „Cei şase super eroi”. Preţul biletelor variază între 20 şi 100 de lei.

Expoziţii

La 15:00, la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei va avea loc inaugurarea expoziţiei „Comorile trecutului”.

În perioada 18-21 noiembrie, în incinta Centrului comercial „MallDova” se va desfăşura expoziţia „Designeri şi creatori din cartierele creative ale Rigii”, prilejuită de aniversarea a 96-a de la proclamarea independenţei Republicii Letone.

De pe 15 pînă pe 30 noiembrie la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală se desfăşoară Expoziţia de fotografie „Dragostea pentru adevăr”.

În perioada 30 octombrie - 30 noiembrie, la Muzeul Naţional de Artă este prezentată expoziţia picturilor din secolele XIX-X „Călătorie în timp”. La expoziţie sînt prezentate 30 de picturi şi 28 de lucrări grafice. Preţul unui bilet pentru elevi, studenţi şi pensionari constituie 2 lei, pentru adulţi – 10 lei.

Între 31 octombrie şi 30 noiembrie, la Galeria de artă „M-ART” se desfăşoară o expoziţie a pictorului moldovean, preşedintelui Asociaţiei pictorilor ruşi, Serghei Sulin. Galeria a fost deschisă pe lîngă Biblioteca municipală „M. Lomonosov”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?