X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Procuratura a aprobat propriul plan de acţiuni pentru implementarea Acordului de asociere

20 noi. 2014,, 10:50   Societate
4267 0
Foto: procuratura.md
În contextul asocierii Republicii Moldova la UE, Procuratura Generală va implementa, în următorii ani, propriul plan de acțiuni. Documentul vizează anii 2014-2016 și a fost aprobat prin ordinul procurorului general, Corneliu Gurin, informează NOI.md.

Autoritățile își propun prin acest document să aplice standarde europene în domenii de importanță majoră a statului cum ar fi politica externă şi de securitate a statului, respectarea legii şi administrarea justiţiei, protecţia datelor cu caracter personal, combaterea migraţiei şi gestionarea frontierelor. Documentul mai vizează consolidarea capacităţilor în domeniul combaterii traficului de droguri, protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Totodată, o serie de acțiuni urmează a fi realizate în cooperare cu autorităţile publice şi instituţiile de drept. Este vorba de perfecţionarea legislaţiei şi a actelor normative la nivel naţional, interdepartamental şi intern, perfecţionarea practicilor de lucru în domeniul investigării infracţiunilor, urmăririi penale, asigurării respectării drepturilor omului.

În procesul de implementare a sarcinilor stabilite, Procuratura va beneficia de suportul tehnic şi metodologic, acordat prin proiectele de asistenţă susţinute de Uniunea Europeană şi alţi parteneri de dezvoltare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?