X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Proprietarii de automobile vor fi obligaţi să comunice identitatea persoanelor aflate la volan

19 noi. 2014,, 14:15   Societate
2726 0
Foto: caleaeuropeana.ro
Proprietarii de maşini vor fi obligaţi să comunice identitatea persoanei căreia i-a încredinţat conducerea vehiculului, aşa cum prevede Codul contravenţional. Curtea Constituţională a declarat drept constituţional articolul respectiv, respingînd sesizarea depusă în acest sens de deputatul PLDM Simion Furdui, notează NOI.md.

Deputatul a punctat în plîngerea sa că obligaţia proprietarului de a dezvălui identitatea persoanei căreia i-a încredințat conducerea vehiculului ar fi ilegală şi contrară Constituţiei. Simion Furdui a adus drept argument faptul că această prevedere încalcă dreptul la tăcere al persoanei, precum şi principiul prezumţiei nevinovăţiei.

La rîndul său, Curtea a declarat prevederea ca fiind perfect legală. Instanţa a punctat că obligația de a oferi informații privind identitatea persoanei care a condus automobilul este necesară pentru asigurarea securității circulaţiei rutiere, obligaţie care îi revine statului. Totodată, instanţa a precizat că dreptul la tăcere, invocat de deputatul PLDM, nu reprezintă un drept absolut.

Hotărîrea Curţii Constituţionale este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?