Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Rusia nu este dispusă să permită livrările de vinuri moldoveneşti

19 noi. 2014,, 11:15   Economie
4017 2
Foto: muravlenko.com
Serviciul federal de supraveghere în domeniul protecţiei consumatorilor şi bunăstării populaţiei al Federaţiei Ruse („Rospotrebnadzor”) a declarat că deocamdată nu există temeiuri pentru ridicarea interdicţiilor asupra livrărilor, din Moldova în Rusia, de vinuri, conserve de legume şi produse alimentare pentru copii, deoarece Moldova încă nu a prezentat materiale suplimentare pentru asigurarea stabilă a calităţii şi siguranţei produselor, prevăzute a fi exportate în Federaţia Rusă. Informația a fost comunicată pentru RIA-Novosti de Serviciul de presă al “Rospotrebnadzor”-ului, relatează NOI.md.

Serviciul rus a reamintit că în noiembrie 2013 Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova a expediat Serviciului materialele de asigurare a calităţii şi siguranţei produselor alcoolice pentru anularea restricţiilor introduse anterior asupra livrării în Federația Rusă a produselor alcoolice din Moldova. În ele însă lipsea informaţia privind măsurile concrete întreprinse de partea moldovenească în vederea asigurării calităţii şi siguranţei produselor vinicole. În decembrie 2013 „Rospotrebnadzor” a expediat Ministerului Agriculturii al Republicii Moldova obiecţiile sale, însă pînă în prezent partea moldovenească nu a întreprins măsurile necesare.

De menţionat că livrările de produse vinicole moldoveneşti în Rusia au fost interzise în septembrie 2013, iar cele de conserve şi produse alimentare pentru copii – la sfîrşitul lunii iulie 2014.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?