X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Rusia consideră că Summitul G20 a accentuat divergențele dintre Occident și Rusia

18 noi. 2014,, 21:00   Externe
1659 0
Foto: ruvr.ru
Summitul G20 care a avut loc în Australianu a făcut decât să adâncească divergențele dintre Rusia și Ociident, după ce președintele rus Vladimir Putin a fost primit foarte rece de liderii occidentali, acuzându-l pe acesta pentru situația din Ucraina.

Potrivit presei ruse, Putin a anticipat plecarea sa de la summit pentru a evita mai multe critici la adresa sa. Presa rusă subliniază, de asemenea, că liderul de la Kremlin a fost primit de occidentali "foarte rece" şi a fost "plasat în umbră pe fotografia de grup", scrie cotidianul pro-Kremlin, Izvestia.

Summitul G20 "a demonstrat că Rusia şi Occidentul nu au putut găsi limbă comună", scrie cotidianul Vedomosti. "Poziţiile Rusiei şi Occidentului rămân ireconciliabile", adaugă cotidianul. Potrivit acestei publicaţii, "contradicţiile dintre cele două tabere s-au manifestat la summit mai puternic ca niciodată: dacă mai înainte divergenţele erau vizibile la nivel diplomatic, acum ele au fost exprimate în public", scrie Vedomosti.

Potrivit ziarului Kommersant, "criza din Ucraina a transformat summitul într-un club geopolitic de discuţii, unde preşedintele Putin şi opozanţii săi intransigenţi au fost în centrul atenţiei", potrivit Kommersant. Însă "în pofida presiunilor exercitate de Occident, Moscova a reuşit să realizeze cel mai important scop la summitul G20: să evite un scandal major şi să continue dialogul cu opozanţii cei mai duri", afirmă publicaţia.

În ce priveşte preşedintele rus, "el s-a comportat cu sânge rece", apreciază publicaţia. Preşedintele american Barack Obama a avertizat ulterior că "izolarea" Rusiei "va continua" dacă preşedintele rus nu va face astfel încât Acordurile de la Minsk să fie respectate. Vladimir Putin a fost supus presiunilor cu ocazia summitului G20, liderii occidentali reproşându-i implicarea în conflictul separatist din Ucraina, inclusiv în doborârea Cursei Malaysia Airlines MH17, incident soldat cu 298 de morţi, inclusiv 38 de australieni.

El a a plecat de la summit înainte de final, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, din cauza crizei ucrainene. Totuşi, Kremlinul a respins speculaţiile că Putin şi-a modificat agenda din cauza disensiunilor cu liderii occidentali.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?