X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Lavrov: Sper că relațiile cu UE nu au ajuns în punctul fără întoarcere

18 noi. 2014,, 20:30   Externe
1453 0
Foto : mir24.tv
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că speră că relația Rusiei cu Uniunea Europeană nu a auns într-un punct fără întoarcere, din cauza crizei din Ucraina și a sancțiunilor impuse de către membrii Uniunii Europene, Rusiei.

'Noi sperăm că 'punctul fără întoarcere' nu a fost atins, a declarat Lavrov, citat de agenția oficială de presă TASS, în cadrul unei reuniuni la Minsk, capitala belarusă.

Politica actuală a UE față de Ucraina și aplicarea de sancțiuni împotriva Rusiei în contextul crizei ucrainene 'subminează încrederea și stabilitatea pe continentul european', a afirmat șeful diplomației ruse, adăugând că 'Rusia nu are de gând să implore Occidentul pentru ca să ridice sancțiunile unilaterale' instituite împotriva sa.

'Noi vedem și întotdeauna am văzut Uniunea Europeană drept un partener comercial-economic major și important, suntem interesați în dezvoltarea progresivă a cooperării pe baze de egalitate și reciproc avantajoase', a afirmat ministrul rus, subliniind că Rusia nu caută confruntare cu Occidentul, sancțiunile sunt drumul spre nicăieri.

'Facem apel la Comisia Europeană să demareze acțiuni pentru crearea, în perspectivă, a unui spațiu economic și umanitar unic de la Atlantic la Pacific, în baza principiilor indivizibilității securității, inclusiv negocieri privind crearea unei zone de liber schimb între Uniunea Economică Eurasiatică și Uniunea Europeană', a îndemnat Lavrov.

Referitor la situația din Ucraina, Lavrov a afirmat că Moscova este îngrijorată de faptul că reforma constituțională nu a devenit o prioritate pentru autoritățile de la Kiev. Rusia pledează pentru reluarea cât mai rapidă a procesului de negocieri de la Minsk și cheamă Kievul să facă dovada sprijinului pentru acest proces de pace, a mai spus Lavrov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?