Unde sînt cazați de cele mai dese ori turiștii în Moldova

Unde sînt cazați de cele mai dese ori turiștii în Moldova
Foto: mold.su
În Republica Moldova, în ianuarie-septembrie 2014, în structurile de primire turistică colectivă cu funcții de cazare au fost înregistrate 1 milion 258,09 mii de înnoptări sau cu 1,3% mai multe decît în aceeași perioadă a anului precedent, informează NOI.md.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, din numărul total al înnoptărilor înregistrate în structurile de primire turistică colectivă, în 9 luni ale anului curent, cetățenilor moldoveni le revin 87,7%, iar turiștilor străini – aproape 156 de mii sau cu 3,8% mai puțini față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor statistice oficiale, în ianuarie-septembrie 2014, indicele de utilizare netă a capacităţii de cazare turistică în funcţiune pe total structuri de primire turistică colective a constituit 36,6%. În structurile de întremare acest indice a constituit 67%, în tabere de vacanţă pentru elevi – 55,2%, în cămine pentru vizitatori – 49,3%, în vile turistice, sate de vacanţă şi alte structuri de odihnă – 21,7%, în hoteluri şi moteluri – 17,6%, în pensiuni turistice şi agroturistice – 16,4%.
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load