Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Vlad Plahotniuc: Moldova este un punct important pe axa Washington-Bruxelles-Moscova

18 noi. 2014,, 17:00   Politică
10468 10
Foto: moldnews.md
Prestigiosul jurnal dedicat afacerilor europene „Europolitics” a găzduit în ultimul său număr un editorial semnat de liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Potrivit agenţiei "Infotag", în articol se vorbeşte despre caracteristicile căii europene a Republicii Moldova şi provocările cu care ţara se va confrunta pe această cale.

"În anii următori, pe parcursul integrării sale în Uniunea Europeană, Moldova va trebui să ţină cont de efectele crizei economice mondiale. Trebuie să ştim să ne ferim de aspectele negative, respectiv să folosim la maximum oportunităţile. Fără a exagera, putem spune că Republica Moldova are capacitatea de a fi un punct important de contact între două lumi considerabil diferite. Nu există dubiu că Moldova va putea juca un rol esenţial în privinţa modului în care se vor dezvolta relaţiile dintre Washington, Bruxelles şi Moscova, în următorii ani", consideră Plahotniuc.

În opinia lui, întîi de toate, "Republica Moldova trebuie să rămînă o ţară cu stabilitate politică, socială şi macro-economică".

"Pentru aceasta, alegerile parlamentare din 30 noiembrie vor fi determinante. Pe 30 noiembrie, înfruntarea va fi între forţele ordinii şi stabilităţii, pe de o parte, și forţele dezordinii şi dezbinării, de cealaltă parte. Partidul Democrat din Moldova este determinat să promoveze stabilitatea şi se opune tuturor extremiştilor, fie ei de dreapta sau de stînga", scrie liderul partidului.

Plahotniuc este de părere că "Republica Moldova are o şansă reală de a adera la Uniunea Europeană" şi "va fi capabilă să unească, să conecteze şi să susţină interesele comune atît ale Rusiei, cît şi ale Uniunii Europene".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?