X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cetăţenii Moldovei care se vor prezenta la vot peste hotare vor semna declaraţii de răspundere

18 noi. 2014,, 14:00   Societate
3820 1
Foto: newsmoldova.md
Alegătorii moldoveni care se vor prezenta la secţiile de votare de peste hotare vor fi obligaţi să semneze declaraţia pe proprie răspundere pentru vot multiplu. Decizia a fost luată luni seara la şedinţa Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Potrivit agenţiei "Infotag", în listele electorale şi cele suplimentare va fi introdusă o rubrică suplimentară, care obligă alegătorul să respecte articolul 53 (3-1) din Codul electoral, ce prevede că "în secţiile de votare constituite peste hotarele Republicii Moldova, alegătorul completează şi depune o declaraţie pe proprie răspundere privind abţinerea de la votarea multiplă, fiind informat despre răspunderea penală în caz de încălcare a acestei obligaţii".

Astfel, alegătorii, care în ziua alegerilor se află peste hotare, vor semna de două ori. În primul caz – că se abţin de la votarea multiplă, în al doilea – pentru obţinerea buletinului de vot de la membrul biroului.

Pentru alegerile din 30 noiembrie Guvernul a deschis 95 de secţii de vot peste hotare. Cel mai mare număr de secţii, 25, a fost deschis în Italia. A doua după numărul secţiilor de vot a devenit România – 11 secţii. Pe locul trei este SUA, cu şase secţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?