X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Vladimir Putin: Ucraina are șanse numai în cazul federalizării

17 noi. 2014,, 19:00   Externe
1630 0
Foto: agerpres.ro
Vladimir Putin a declarat într-un interviu acordat postului de televiziune german ARD, că Ucraina este o țară complexă și ar putea fi salvată numai în cazul federalizării. 'Ucraina este o țară complexă și nu numai din punct de vedere al componenței etnice, ci și al proceselor de formare a sa în forma actuală', a afirmat Vladimir Putin.

'Cred că desigur există. Aceasta este o țară mare, o națiune mare, cu o populație de 43-44 de milioane de persoane. Aceasta este o mare țară europeană, cu o cultură europeană'. Kievul respinge federalizarea ca pe o încercare de destabilizare a țării, în contextul în care ostilitățile în estul separatist au făcut deja peste 4.000 de morți.

'Dar știți, doar un singur lucru lipsește: înțelegerea că dacă vrei să fii de succes, stabil și economia să-ți crească, fiecare trebuie să aibă un sentiment că aceasta este casa lui, indiferent de ce limbă vorbește — fie că este vorba de maghiară, rusă, ucraineană sau poloneză', a spus liderul rus, subliniind că nu înțelege respingerea federalizării de către unele forțe politice din Ucraina.

'Auzim acum că ar putea fi vorba de descentralizare și nu de federalizare.Totul e un joc de cuvinte. Trebuie să înțelegem ce încorporăm în acești termeni: descentralizare, federalizare, regionalizare. Așa se poate adăuga încă o duzină de termeni', a spus Putin, potrivit căruia 'principalul este ca oamenii, care trăiesc în acele teritorii, să înțeleagă cu au anumite drepturi, că pot rezolva în mod independent ceva în viața lor'.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?