Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Familiile sărace din Moldova vor primi cărbune din partea Guvernului României

15 noi. 2014,, 12:15   Societate
3791 0
Foto: business24.ro
25 de mii de familii nevoiaşe din Moldova vor primi cărbune din banii alocaţi de Guvernul României, în perioada rece a anului. Un memorandum în acest sens a fost semnat de ministrul Economiei, Andrian Candu, şi secretarul de stat român, al Ministerului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, informează NOI.md.

Pentru procurarea cărbunelui, autorităţile române au alocat două milioane de euro. De achiziționarea, transportul şi distribuția cărbunelui se va ocupa Ministerul Economiei şi întreprinderea „SA Combustibil Solid” - companie cu capital majoritar de stat.

“Acest memorandum are o importanță socială deosebită și în același timp este expresia solidarității pe care o arată România. Eforturile nu se vor opri aici, vom continua și cu alte proiecte”, a declarat Bogdan Aurescu.

Memorandumul face parte din Acordul încheiat între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova cu privire la cadrul general şi condiţiile pentru cooperarea în domeniul dezvoltării.

Andrian Candru a menționat faptul că în prezent România este cel mai important partener comercial al Moldovei. Cifrile arată că în anul 2014 s-a înregistrat o creștere a exporturilor produselor moldovenești peste Prut cu peste 21%, iar schimburile comerciale depășesc 1 miliard de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?