X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

S-a stins academicianul Vasile Anestiadi

15 noi. 2014,, 11:15   Societate
4311 0
Foto: tv7.md
La vîrsta de 86 de ani, a încetat din viaţă academicianul Vasile Anestiadi, profesor universitar, doctor habilitat în ştiinţe medicale, fost rector al Institutului de Stat de Medicină din Chişinău, care a condus instituţia timp de 23 de ani.

Prim-ministrul Iurie Leancă a semnat, astăzi, alături de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi preşedintele Parlamentului, Igor Corman, un necrolog în care se menţionează că întreaga sa viaţă Vasile Anestiadi şi-a dedicat-o medicinii, a desfăşurat o prodigioasă activitate didactică şi ştiinţifică, contribuind la formarea a circa 20 de mii de medici şi farmacişti.

Vasile Anestiadi a fost membru de onoare al mai multor organizaţii şi societăţi ştiinţifice internaţionale, fiind apreciat pentru activitatea sa prodigioasă cu cea mai înaltă distincţie a ţării – „Ordinul Republicii”, dar şi cu alte decoraţii de stat.

Odată cu plecarea la cele veşnice a academicianului Vasile Anestiadi, ţara pierde o personalitate notorie, un reprezentant de marcă al elitei intelectuale şi un mare patriot, iar comunitatea medicală şi ştiinţifică - un talentat savant, pedagog şi manager, descendent al faimoasei „generaţii de aur” a medicinii autohtone. Conducerea ţării menţionează că este alături de îndoliata familie Anestiadi şi exprimă condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?