X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Protest inedit faţă de ignorarea încălzirii globale la G20: Sute de oameni şi-au băgat capetele în nisip

14 noi. 2014,, 15:20   Externe
2856 0
Foto: edu.au
Aproximativ 400 de australieni şi-au îngropat capetele în nisip pe o plajă din Sidney pentru a protesta faţă de refuzul premierului Tony Abbott de a include chestiunea încălzirii globale pe agenda de lucru a Summitului G20 din acest weekend.

Acest protest inedit a avut loc după ce premierul australian a dat publicităţii o declaraţie în care a spus că "locurile de muncă şi creşterea economică" ar trebui să reprezinte chestiunile principale ce vor fi discutate la Summitul G20 din acest weekend, nu "ceea ce s-ar putea întîmpla peste 16 ani" ca urmare a încălzirii globale. Luna trecută, el ar fi spus că "industria cărbunelui este bună pentru omenire", relatează independent.co.uk.

Pe plaja Bondi din Sydney, aproximativ 400 de bărbaţi, femei şi copii au săpat gropi în nisip şi şi-au îngropat capetele în ele, protestînd faţă de refuzul lui Tony Abbott de a discuta şi analiza chestiuni urgente şi importante.

La protest au participat inclusiv femei şi oameni de afaceri în costume business, care s-au declarat exasperaţi de faptul că Australia refuză să facă mai mult în domeniul ecologiei, în contextul în care Statele Unite şi China au încheiat în urmă cu cîteva zile un acord istoric, care limitează emisiile de carbon ale celor două state.

În iulie, Australia a devenit una dintre puţinele ţări din lume care a adoptat o măsură contrară eforturilor comune depuse de statele lumii împotriva încălzirii globale, abrogînd o taxă care fusese instaurată anterior pentru a limita emisiile de gaze cu efect de seră.

Summitul G20 va avea loc în perioada 15-16 noiembrie în oraşul australian Brisbane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?