Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Cea mai căutată meserie la New York. Vezi cît se poate cîștiga

13 noi. 2014,, 19:30   Externe
2137 0
Foto: timpul.md
Cea mai căutată meserie de la New York este cea de gunoier, iar salariul annual al unui astfel de angajat este de 70.000 de dolari, gunoierii fiind priviți ca adevărați eroi ai statului.

'Tot ce trebuie să aibă cineva care dorește să fie gunoier, în afară de mușchi și sănătate, este permis de conducere pentru camion', spune Belinda Mager de la DSNY.

Ocupația de gunoier este atât de căutată fiindcă salariul este atractiv: un începător primește circa 34.000 de dolari pe an și, după cinci ani, poate câștiga 70.000 de dolari, așa că, în pofida frigului, a ploii, a programului dificil și a unor perioade cu 12 ore de lucru pe zi, foarte mulți consideră că merită.

Cine vrea să fie gunoier la New York trebuie să aibă răbdare, trebuind să aștepte circa opt ani după ce s-a înscris pe lista de așteptare. Numai în acest an pentru un astfel de loc de muncă s-au înscris 94.000 de persoane — potrivit cifrelor publicate de Departamentul pentru Curățenie din New York City (DSNY)—, în timp ce doar 500 de locuri sunt disponibile anual.

Joseph Lernan este exemplul perfect în acest sens. El a început să lucreze ca gunoier anul trecut, după ce a așteptat opt ani. 'Este ca și cum aș fi câștigat la loto', spune bărbatul de 30 de ani care se trezește zilnic la ora patru. 'Când ești angajat gunoier, ești sigur că vei avea mereu un loc de muncă. Îmi doresc siguranță și am acest lucru datorită acestui loc de muncă', arată el. 'Trebuie să ai răbdare mulți ani, dar apoi faci cea mai frumoasă meserie din oraș. Când strălucește soarele, nu îmi pot imagina loc de muncă mai frumos', încheie Lernan.

Salariile mari sunt pe deplin justificate. 'Gunoierii țin orașul în viață. Dacă nu și-ar face treaba, orașul ar fi într-o stare deplorabilă. Nu uitați că stau afară și iarna, când stratul de zăpadă este gros. Nu degeaba gunoierii sunt considerați eroi la New York', adaugă ea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?