Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pierderile pe care le va suferi UE în urma sancţiunilor antiruseşti se vor ridica la un trilion de euro

13 noi. 2014,, 12:20   Externe
2851 1
Foto: kyivpost.com
Dacă sancţiunile occidentale împotriva Rusiei vor continua, atunci Uniunea Europeană poate pierde pînă la un trilion de euro, a declarat Serghei Glaziev, consilier al preşedintelui rus pentru integrarea eurasiatică.

Potrivit lui Glaziev, sancţiunile afectează într-un grad mai mare Europa, care pierde lupta economică cu China.

Serghei Glaziev este de părere că o alternativă la colaborarea cu Europa poate fi integrarea eurasiatică, care permite reducerea influenţei statelor occidentale asupra altor ţări.

Marţi, şefa diplomaţiei europene, a anunţat că, săptămîna viitoare, şefii MAE din UE vor examina extinderea sancţiunilor împotriva Rusiei. Mai tîrziu, cancelarul german, Angela Merkel, a menţionat că posibila extindere a sancţiunilor antiruseşti va viza doar lista neagră a persoanelor cărora li se interzice intrarea în UE şi nu va afecta sfera economică.

Orice schimbare a statutului sancţiunilor necesită o decizie unanimă a ţărilor membre ale UE, consideră politologul britanic Richard Connelly. Anularea sancţiunilor este legată de stabilizarea situaţiei în Ucraina. Probabil va fi nevoie de noi măsuri de reglementare a securităţii în Europa. Atît timp cît acest lucru nu are loc, multe ţări din UE nu doresc să sprijine sancţiunile, consideră Richard Connelly. Îndeosebi este vorba despre ţările din Europa Centrală, a căror voce în UE are o pondere mare. Economia europeană trece acum printr-o perioadă dificilă. Iar înrăutăţirea relaţiilor cu Rusia din ultimele nouă luni doar agravează această situaţie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?