X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Principala problemă a tinerilor din Moldova este lipsa locurilor de muncă

12 noi. 2014,, 17:45   Societate
8936 1
Foto: timpul.md
Principala problemă a tinerilor din Moldova este lipsa locurilor de muncă în țară, fapt care îi determină să migreze pe hotare, a declarat miercuri, 12 noiembrie, Oleg Budza, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), în cadrul conferinței pentru membrii Consiliului de Tineret cu genericul ”Tinerii din Republica Moldova – realități și perspective”, informează NOI.md cu referire la un comunicat difuzat de CNSM.

Potrivit lui Budza, la angajarea în cîmpul muncii tinerii nu trebuie să accepte să li se achite salariile ”în plic”, întrucît acest mod de plată este în defavoarea viitorului lor.

„CNSM luptă în continuare cu economia informală, deoarece anual se pierd 15 miliarde de lei din bugetul de stat. Tinerii ar trebui să insiste ca salariul lor să fie legal. Doar ei își pot schimba viitorul”, a explicat liderul sindical.

Potrivit statisticii, în prezent, în Moldova 55% dintre tineri sînt inactivi economic, 15% lucrează peste hotare, 28% lucrează în țară, iar 3% sînt șomeri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?