X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un vin din Moldova a devenit vinul săptămînii în Marea Britanie

12 noi. 2014,, 15:45   Business
4088 0
Foto: ovine.ru
Unul dintre cei mai mari experți în materie de vinuri din Marea Britanie, Tom Cannavan, a desemnat vinul „Rara Neagră” de Purcari drept vinul săptămînii în această țară. Anunțul a fost făcut la emisiunea prezentată de acesta „Wine of the Week”, informează NOI.md.

„Moldova este una dintre țările mici, necunoscute, care de la căderea Uniunii Sovietice și-a găsit treptat drumul în lumea vinurilor bune. Mă bucur să găsesc vinurile voastre pe rafturile magazinelor din Marea Britanie” a zis Tom Cannavan, autorul emisiunii, care a apreciat „Rara Neagră” drept „un vin delicios, diferit și neașteptat”.

Menționăm că Vinul săptămînii este ales conform criteriilor de calitate, preț și valoare. Emisiunea “Wine of the Week” a apreciat, de-a lungul timpului, vinuri din cele mai mari țări vinicole: Noua Zeelandă, Spania, Franța, Portugalia, Uruguay, Argentina, Italia etc.

„Rara Neagră de Purcari este un vin roșu sec, din struguri sută la sută de soi Rara Neagră, selectați manual. Are un gust plin, catifelat, cu note de fructe uscate și vanilie. Vinul este de categoria rezervă, maturat în barrique-uri franțuzești Seguin Moreau și Mercier. Rara Neagră poate fi pe drept considerat vinul-simbol al regiunii Moldova, strugurii indigeni fiind descoperiți încă în perioada geto-dacilor”, se menționează într-un comentariu al companiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?