Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În atenţia părinţilor: a fost depistat un lot de produse pentru copii fără certificate de conformitate

12 noi. 2014,, 14:45   Societate
3242 1
Foto: feo.ua
Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor îi avertizează pe locuitorii Chişinăului, în special pe tinerele mame cu copii, să selecteze mai atent produsele pentru bebeluşi în magazinele capitalei, relatează NOI.md.

În urma unui control, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor a depistat într-un supermarket din capitală nouă loturi de produse alimentare pentru copii, care nu corespundeau cerinţelor şi normelor sanitare. Pe produse nu erau indicate datele despre importator, precum şi lipsea marcajul cu date privind componenţa sucului pentru copii şi a pireului de fructe în limba de stat, cum prevede legislaţia.

În total inspectorii au depistat 42 de cutii cu produse alimentare pentru copii în lipsa certificatelor corespunzătoare, în valoare totală de 760 de lei.
Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor îi îndeamnă pe cetăţeni să dea dovadă de responsabilitate și precauție atunci cînd procură produse destinate copiilor, să examineze minuţios data producerii, termenul de valabilitate şi condiţiile de păstrare a acestora, iar în cazul unui produs străin să caute denumirea furnizorului şi informaţia în limba de stat sau orice altă limbă accesibilă pentru consumator.

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor, produse alimentare pentru copii, necorespundere

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?