X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Expert: Partidele își țin "munițiile electorale" de rezervă (VIDEO)

11 noi. 2014,, 15:00   Politică
6590 2
Foto: noi.md
Analistul politic Vasile Croitoru consideră că, deși actuala campanie electorală decurge mai liniștit comparativ cu cele anterioare, adevăratele confruntări politice se vor da în ultimele două săptămîni de campanie. Opinia a fost exprimată de analist în cadrul unui interviu pentru NOI.md.

În opinia lui Croitoru, majoritatea formațiunilor și-au schimbat în acest an strategia electorală, mizînd mai mult pe interacțiunea cu alegătorii. Cu toate acestea, afirmă politologul, este prematur de tras concluzii.

„Această campanie decurge negălăgios. Am impresia că o bună parte dintre partide au ales o altă cale, nu calea luptei deschise în spațiul public, dar mai mult lucrul în teren. Dar nu putem să tragem concluziile definitive, pentru că mai avem încă trei săptămîni înainte. Partidele și-au lăsat munițiile electorale de rezervă și cred că le vor arunca în ultimele două săptămîni, atît în favoarea sa, cît și împotriva altor concurenți”, a remarcat Croitoru.

Potrivit analistului, la această etapă e greu de spus ce fel de coaliție se va constitui după alegerile din 30 noiembrie – de stînga sau de dreapta, șansele fiind de 50 la 50. Incertitudinea reiese și din scepticismul alegătorilor față de clasa politică, pe fondul rateurilor tuturor guvernărilor, afirmă analistul.

Politologul a subliniat că din momentul demarării campaniei electorale, coaliția de guvernare se menține doar la nivel formal, întrucît de facto, foștii parteneri au devenit rivali.

„Oferte electorale sînt diverse, dar nu cred că electoratul este atît de naiv sau credul ca să înghită toate mesajele lansate de concurenți. Se observă o reținere din partea populației. Nu există entuziasm în favoarea unei sau altei forțe, asta probabil din cauza maturității sau dezamăgirii electoratului. Acum fiecare concurent încearcă să se poziționeze cît mai credibil în fața alegătorului și să arate că nu se asociază cu anumite insuccese sau lucruri negative”, a explicat Croitoru.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?