Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Chirtoacă despre conducătorii microbuzelor: Nu sîntem la Piaţa Centrală!

10 noi. 2014,, 12:35   Societate
4151 1
Foto: drom.ru
În comparaţie cu celelalte probleme cu care se confruntă municipiul Chişinău, situaţia vizavi de transportul public continuă să fie cea mai strîngentă şi necesită soluţionare cît mai urgentă. Declarația a fost făcută de primarul Dorin Chirtoacă la şedinţa ordinară a Primăriei, relatează NOI.md.

A trecut o săptămînă de la introducerea modificărilor în itinerarele microbuzelor, dar în unele sectoare ale capitalei situaţia rămîne complicată. Potrivit angajaţilor preturilor, singura plîngere a pasagerilor este regimul instabil, deoarece la unele rute intervalul de circulaţie ajunge pînă la 15 minute.

Primarul a solicitat să se întreprindă măsuri şi să fie redus numărul de pasageri pe liniile de troleibuze supraîncărcate, precum şi să se stabilească un orar exact. În afară de aceasta, edilul a rămas nemulţumit de faptul că o mare parte a populaţiei pînă acum nu este la curent cu schimbările operate la rutele microbuzelor.

„Nu am în vedere să strigaţi şi să chemaţi pasagerii. Nu sîntem la Piaţa Centrală! Conducătorii trebuie să comunice cu pasagerii, să-i informeze în măsura posibilităţilor, să cunoască opinia lor, datorită căreia vom putea pe viitor să adaptăm şi mai bine actualele modificări ale transportului. În realitate microbuzele ar trebui să aibă un rol secundar în transportul public. Dacă dorim să ne deplasăm în siguranţă, trebuie să schimbăm actuala situaţie şi să încercăm să ne conformăm noilor schimbări”, a menţionat Chirtoacă.

Pe 17 noiembrie la toate staţiile se preconizează să se instaleze panouri informative cu orarul circulaţiei tuturor mijloacelor de transport public.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?