Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Blocuri sanitare renovate la școlile din Florești

8 noi. 2014,, 09:25   Societate
1695 0
Foto: usaid.gov
7 noiembrie, 2014, Ambasadorul SUA William H. Moser a participat la ceremonia de inaugurare a unui proiect de renovare a blocurilor sanitare la o școală din Florești și a înmânat administrației din Florești cheile de la un greder - prima donație de echipament pentru o municipalitate prin Programul USAID de Susținere a Administrațiilor Locale (LGSP).

Renovarea școlii a fost efectuată prin proiectul USAID ”Învață azi să fii mai sănătos mâine”, implementat de organizația neguvernamentală din Moldova Areopagus. Au fost renovate blocurile sanitare la patru școli din Florești și au fost organizate seminare privitor la nutriție, sănătatea femeii, produsele organice și igiena personală.

Ca rezultat al acestui proiect, 1600 de elevi și 118 de profesori de la cele patru școli au acces la condiții sanitare moderne. Contribuția USAID de 174 388 dolari a fost complementă cu o contribuție de 40 000 de dolari din partea Consiliului Raional Florești și asociațiile părintești.

Ambasadorul la fel a înmânat cheile de la un greder reprezentanților administrației Florești - aceasta fiind prima donație de echipament prin programul USAID LGSP. Mașina va fi în proprietatea și va fi folosită de serviciul salubrizare a municipiului Florești, ea urmând să reducă semnificativ cheltuielile și să mărească securitatea pe străzi.

Ambasadorul Moser a menționat:”Aceste proiecte sunt un exemplu excelent cum parteneriatele adevărate aduc rezultate mari. Mă bucur să văd cum împreună guvernele și oamenii Americii și ai Moldovei au depus eforturi comune pentru a schimba ceva în viața oamenilor din Florești.”

Informație adițională despre programele USAID poate fi găsită la: http://www.usaid.gov/where-we-work/europe-and-eurasia/moldova or http://www.facebook.com/USAIDMoldova

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?