X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

SUA vor acorda Moldovei asistenţă în consolidarea securităţii energetice

7 noi. 2014,, 18:40   Economie
2725 0
Foto: totul.md
Viceprim-ministrul, ministrul Economiei AndrianCandu a avut o întrevedere cu Alexander Kasanof, directorul Oficiului pentru afaceri est-europene din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii. Discuția a cuprins mai multe subiecte ce vizează securitatea energetică a Republicii Moldova, relațiile cu țările vecine, reformele inițiate și alte chestiuni importante de pe agenda bilaterală.

Oficialul american a manifestat un interes sporit față de modul în care evoluează relațiile comerciale dintre Republica Moldova cu SUA și în ce măsură partea americană poate asigura unele aspecte de securitate energetică a țării noastre.

În acest context Alexander Kasanof a precizat că SUA este dispusă să ofere suportul necesar și încurajează acțiunile Republicii Moldova ce au ca scop întărirea securității energetice a țării.

Vicepremierul l-a informat despre efectele embargoului impus de Rusia asupra produselor moldovenești, precizînd că motivele discutate cu cei ce le aplică sînt strict de ordin politic și o răzbunare față de decizia semnării Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Tot în cadrul întîlnirii de astăzi vicepremierul a solicitat susținere și pentru atragerea investitorilor americani în Republica Moldova.

Oficialul american a dat asigurări că SUA va susține recalibrarea politicii economice și a recomandat să fie creat un climat de afaceri favorabil pentru ca investitorii americani să penetreze această piață.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?