X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ucraina solicită Moldovei susținere în litigiul cu Rusia la OMC

6 noi. 2014,, 15:00   Economie
6537 13
Foto: podrobnosti.ua
Ucraina mizează pe susținerea Republicii Moldova și Uniunii Europene în litigiul cu Rusia în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), în legătură cu interdiția impusă de Rusia la importul mai multor mărfuri din Ucraina, informează NOI.md.

O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul interimar al Dezvoltării Economice și Comerțului al Ucrainei, Valeri Piatnițki, care a menționat că Ucraina intenționează să inițieze consultări la OMC privind restricțiile comerciale impuse de Rusia. Partea ucraineană își va prezenta pretențiile față de Rusia la ședința Comitetului pentru bariere tehnice în comerț din cadrul OMC, care are loc în perioada 5-6 noiembrie. Acesta este primul pas pentru desfășurarea consultărilor și depunerea ulterioară a plîngerii împotriva Rusiei la OMC.

Potrivit lui Valeri Piatnițki, examinarea problemei respective în formatul OMC este unica variantă pentru obținerea rezultatului, deoarece consultările cu parte rusă nu se soldează cu niciun rezultat. „În prezent, noi nu purtăm cu ei niciun fel de consultări, pentru că nu are sens. Ei fac ce vor și încalcă tot ce se poate”, a declarat oficialul ucrainean.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?