Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ștanski: Analogiile dintre conflictul de pe Nistru şi cel din sud-estul Ucrainei sînt incorecte

6 noi. 2014,, 14:00   Politică
4329 8
Foto: rupor-pmr.ru
„Transnistrenii sînt îngrijoraţi de evenimentele politice care au loc în Ucraina”, a spus ieri, în cadrul clubului de presă "Разговор без купюр", ministrul Afacerilor Externe al Transnistriei, Nina Ştanski, răspunzînd la întrebările jurnaliştilor care reprezintă presa din Germania, Austria şi Elveţia.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la presa din regiune, Ştanski a menţionat că "nu există scopuri politice care ar merita vărsări de sînge".

"Desigur, sîntem îngrijoraţi de evenimentele din Ucraina. Nu pentru că prognozăm sau nu posibilitatea că acest război să se extindă și la noi. Dacă la frontiera cu ţara dumneavoastră ar fi război, tot aţi fi îngrijoraţi. Cu siguranţă, soarta lor trebuie să o decidă doar oamenii, indiferent de locul de trai. Şi în acest sens nu consider că locuitorii din Novorossia diferă prin ceva de oamenii din alte ţări ale lumii. În mare parte, aceşti oameni acum îşi protejează dreptul de a trăi", a subliniat Ştanski.

Totodată, în opinia sa, similitudinile dintre evoluţia situaţiei din Transnistria şi Novorossia "nu sînt tocmai corecte".

"Transnistria deja s-a format ca stat, dovadă fiind 24 ani de existenţă independentă şi liberă", a spus şefa diplomaţiei de la Tiraspol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?