X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Chirtoacă: Bîlbîiala din ultimele zile a structurilor de forță denotă complicitate

5 noi. 2014,, 16:10   Politică
6038 1
Foto: noi.md
Veteranii care au ocupat deja de trei zile primăria capitalei, revendicîndu-și dreptul de a-și privatiza locuințele primite de la stat, sînt implicați în escrocherii imobiliare. Declarația a fost făcută de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, astăzi, în cadrul unui briefing, informează NOI.md.

Primarul a menționat că deține documente care atestă că veteranii ar fi primit de mai multe ori de la stat loturi de pămînt, apartamente și alte bunuri pe care le-au privatizat, iar ulterior le-au vîndut. Primarul este de părere că aceste fărădelegi trebuie să fie subiectul unei anchete penale. Mai mult, edilul afirmă că unul dintre protestatarii care au dat buzna în clădirea Primăriei, Valeriu Ciobanu, nu este de fapt veteran de război, potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării.

„Aceste persoane deja au abuzat atunci cînd au primit, pe parcursul a 20 de ani, apartament. Ei nu fac altceva decît să stoarcă acest stat de bunuri, care după aceea să le vîndă, iar după ce le-au vîndut să vină și să ceară altele. Este un lucru ieșit din comun, care nu poate fi acceptat de către Primărie, de aceea, pot să facă orice, să declare greva foamei să se arunce de la balcon, să procedeze cum doresc, dar din partea Primăriei ei nu vor mai primi absolut nimic”, a menționat Chirtoacă.

Totodată, edilul a acuzat Ministerul de Interne de inacțiune și chiar complicitate la fărădelegile comise în incinta Primăriei. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, organele de drept au intentat un dosar penal pentru huliganism, dar nu au făcut nimic pentru a stopa abuzul propriu-zis.

„Faptul că se află în clădirea Primăriei pînă la ora actuală este o ilegalitate. După cîte se vede, MAI-ul nu se poate descurca sau nu vrea, pentru că în momentul în care au fost întocmite dosare pentru huliganism, persoanele trebuia să fie reținute. Autoritățile noastre în prezent îi încurajează în fărădelegea pe care ei o comit în clădirea Primăriei. Rezultă că avem complicitate din partea autorităților centrale”, a specificat Dorin Chirtoacă.

Zeci de veterani ai războiului de pe Nistru au luat cu asalt Primăria capitalei luni dimineața, în timpul desfășurării ședinței serviciilor municipale, aflîndu-se în edificiu pînă la ora actuală. Oamenii s-au plîns de faptul că nu-și pot privatiza locuințele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?