Noua achiziţie a Guvernului: 164 de automobile pentru poliţiştii moldoveni (FOTO)

Noua achiziţie a Guvernului: 164 de automobile pentru poliţiştii moldoveni (FOTO)
Foto: noi.md
La 5 noiembrie, pe Piaţa Marii Adunări Naţionale au fost expuse 164 de automobile de model „Dacia”, procurate de către Guvern pentru sectoarele de poliţie. Se preconizează ca ulterior mijloacele de transport să fie repartizate între 37 de inspectorate teritoriale de poliţie, relatează NOI.md.

În cadrul ceremoniei solemne de prezentare a maşinilor de patrulare, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, a menţionat că această achiziţie va permite angajaţilor poliţiei să asigure securitatea cetăţenilor la un nivel mai înalt şi, în caz de situaţie extremă, să ajungă la locul incidentului în cel mult 15 minute.

„Sîntem bucuroşi că continuăm cu succes procesul de modernizare a poliţiei în cadrul reformelor MAI. Îi mulţumim ambasadorului Pirkka Tapiola pentru asistenţa şi sprijinul acordat în îmbunătăţirea condiţiilor de lucru a poliţiei noastre”, a specificat prim-ministrul moldovean, Iurie Leancă.
Unităţile de transport au fost procurate în baza mijloacelor oferite de Uniunea Europeană, a căror valoare totală a constituit 21 milioane 200 mii de lei.

Automobilele sînt dotate cu toate dispozitivele necesare: rampe luminoase, scheme holografice, GPS, truse medicale, precum şi un set de cauciucuri de iarnă.

În afară de automobile, poliţia a primit computere şi imprimante, care la fel au fost procurate din mijloacele fondurilor europene.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load