X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Hadârcă: Sturza a fost împiedicat de cineva să revină în politică

5 noi. 2014,, 11:55   Politică
3799 3
Foto: interact.md
Președintele Partidului Liberal Reformator, Ion Hadârcă, susține că fostul premier Ion Sturza s-ar fi răzgîndit în ultimul moment să revină în politică, fiind influențat. Liderul PLR a precizat în cadrul unei emisiuni la TV7 că atît formațiunea sa, cît și reprezentanții Partidului Acțiunea Democratică au purtat tratative un timp îndelungat cu Ion Sturza, acestea însă au eșuat, notează NOI.md.

Potrivit politicianului, motivul real al refuzului lui Sturza urmează a fi elucidat de el însuși, dar în cercurile politice există anumite presupuneri vizavi de situația creată.

„Dumnealui avea o predispoziție de a se implica în politică. I-am propus să vină, să fie locomotiva reformelor, nu a partidului, pentru că dumnealui are capacitățile respective. Din cîte știu, și domnul Godea a avut contacte cu acesta. Pînă la un moment dat, domnul Sturza a gîndit altfel această ecuație, dorind, probabil, o mișcare a demnității naționale, care să se constituie din mai multe partide. Cred că dumnealui s-a împiedicat de cineva, or i s-a spus brutal «nu te amesteca, nu te implica, că altfel îți arătăm din deget»”, a explicat Hadârcă.

Liderul PLR nu exclude că refuzul fostului premier ar avea legătură cu afacerile deținute în România.

„Se vorbește că ar fi fost influențat, dar nu putem ști, pentru că domnul Sturza nu are afaceri în Moldova, dar are afaceri în România și este evident că s-ar putea să se fi gîndit la pericolul imanent al unei implicări de genul acesta. Într-adevăr, nu știm ce s-a întîmplat, se întrerupe un mesaj care a fost transmis consecvent. Cred că dumnealui și-a prejudiciat imaginea”, a menționat Hadârcă.

Menționăm că reprezentanții Partidului Liberal Reformator au purtat o perioadă îndelungată negocieri cu Ion Sturza, în vederea accederii sale în rîndurile formațiunii. La începutul lunii septembrie, fostul demnitar a anunțat însă că nu se va implica în politică. Potrivit lui, revenirea în politica moldovenească ar însemna renunțarea la valorile și principiile de care se ghidează.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?