X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Vladimir Putin afirmă că Rusia este capabilă să-și apere interesele naționale

5 noi. 2014,, 12:55   Externe
2962 3
Foto: gazeta.ru
Rusia este capabilă să-și apere interesele naționale și nicio amenințare nu îi va obliga pe ruși să renunțe la valorile și idealurile lor, a declarat, marți, președintele rus Vladimir Putin, la o recepție oferită la Kremlin cu ocazia Zilei Unității Naționale, relatează miercuri Ria Novosti.

'În acest an, ne-am confruntat cu provocări dificile și Rusia și-a demonstrat capacitatea de a-și apăra interesele naționale', a afirmat Vladimir Putin.

'Aspirația pentru justiție, pentru adevăr a fost întotdeauna respectată în Rusia și nicio amenințare nu ne va obliga să renunțăm la valorile și idealurile noastre', a mai spus șeful statului rus.

Ziua Unității Naționale a fost instituită în cinstea evenimentelor din 1612, atunci când milițiile populare a lui Kozma Minin și Dmitri Pojarski au eliberat Moscova de invadatorii străini și ea reprezintă mărturia coeziunii întregii populații indiferent de origine, religie și statut social.

În aceeași zi, creștinii ortodocși sărbătoresc și Ziua Icoanei Maicii Domnului din Kazan, a cărei imagine este asociată cu eliberarea țării de la invadatorii străini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?