X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Instanţa de judecată a suspendat decizia Ministerului Justiţiei privind înregistrarea Partidului Comunist Reformator

5 noi. 2014,, 11:15   Politică
4728 1
Foto: media-azi.md
Curtea de Apel Chişinău a suspendat decizia Ministerului Justiţiei privind înregistrarea Partidului Comunist Reformator (PCR). Potrivit agenţiei "Infotag", care citează comunicatul Serviciului de presă al Partidului Comuniştilor (PCRM), "decizia Ministerului Justiţiei din 23 iunie 2014 cu privire la înregistrarea Partidului Comunist Reformator este suspendată pînă la examinarea cauzei în fond".

"Pînă la decizia finală a instanţei, activitatea PCR este în afara legii. Totodată, aşa-zişii "reformatori" nu au dreptul să utilizeze simbolul înregistrat", se menționează în comunicat.

Potrivit PCRM, CEC este obligată să excludă acest partid-clonă din cursa electorală, în caz contrar, ea va încălca legislaţia în vigoare.

După o încercare nereuşită de a înregistra PCR la Ministerul Justiţiei cu simbolica "secera şi ciocanul", conducerea acestei formaţiuni a decis să o modifice în "spic de grîu şi ciocan". Însă din motiv că spicul de grîu este sub formă de seceră, Curtea de Apel a interzis PCR să participe cu această emblemă la alegerile din 30 noiembrie. Contrar deciziei de judecată, CEC a înregistrat partidul în calitate de concurent electoral.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?